maanantai 17. huhtikuuta 2017

Daavid ja Joonatan eivät olleet homoseksuaaleja

Yllättävän moni on erehtynyt luulemaan Raamatun henkilöistä kuningas Daavidia ja Joonatania homoseksuaaleiksi. Eivät he sitä olleet, vaikka toisiaan rakastivatkin.


Niin Joonatan teki liiton Daavidin suvun kanssa. Ja Herra vaati koston Daavidin vihamiehiltä. 

Ja Joonatan vannotti vielä Daavidin heidän keskinäisen rakkautensa kautta, sillä hän rakasti häntä niinkuin omaa sieluansa. (Ensimmäinen Samuelin kirja, luku 20, jakeet 16 - 17.)


Joonatan siis rakasti Daavidia niin kuin itseään, ei niin kuin puolisoaan.

Daavidin ja Joonatanin välille voisi kuvitella vaikka seuraavanlaisen keskustelun:

Daavid: "Jos minulle sattuisi jotakin pahaa, niin huolehtisitko sinä Joonatan minun perheestäni, vaimoista ja lapsista, että heillä olisi kaikki hyvin?"
Joonatan: "Minä voin huolehtia heistä aivan kuin he olisivat minun omiani."

Daavidin ja Joonatanin tarina kertoo lähimmäisenrakkaudesta ja samanlainen lähimmäisenrakkaus toistuu läpi koko Raamatun.

"Kun Jeesus näki äitinsä ja sen opetuslapsen, jota hän rakasti, seisovan siinä vieressä, sanoi hän äidillensä: "Vaimo, katso, poikasi!" Sitten hän sanoi opetuslapselle: "Katso, äitisi!" Ja siitä hetkestä opetuslapsi otti hänet kotiinsa." (Johanneksen evankeliumi, luku 19, jakeet 26 - 27.)

Jeesus pyysi opetuslapsi Johannesta huolehtimaan äidistään. Samoin meidänkin tulisi huolehtia toisistamme ja olla avuksi lähimmäisillemme. Onneksi moni niin tekeekin. Olemme joskus uutisista saaneet kuulla kun joku perhe on vaikka tulipalossa menettänyt koko kotinsa, niin hetihän sille perheelle järjestetään majapaikka ja ihmiset alkavat lahjoittamaan vaatteita ja muuta tarpeellista, ja auttavat perhettä selviämään.

Eihän se, että rakastaa lähimmäistään, sitä tarkoita että on homoseksuaalinen. Jos minä autan jotakuta hädässä olevaa naista, vaikkapa jonkun vanhan rouvan tien yli, niin olenko minä silloin lesbo? No, en tietenkään ole! 

Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko. (Kolmas Mooseksen kirja, jae 22.)

Raamatun mukaan homous on synti. Raamattu on Herran Jeshua Messiaan sanoma ja Hän on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Se oli itse Herra Jeshua Messias, meidän Jumalamme, joka antoi jo Mooseksen aikana varoitukset kielletyistä sukupuolisuhteista. Sama päti silloin, pätee nyt ja pätee tulevaisuudessakin, koska Herra totisesti on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Ei Hän muutu miksikään, Hän on aina ja iankaikkisesti meidän Herramme ja Jumalamme.

Joka seuraa muun kuin Herran neuvoja, seuraa Saatanaa. Saatanasta ovat kaikki synnit lähtöisin.

Herra kyllä muuten rakastaa myös homoseksuaaleja, kuten kaikkia syntisiä, mutta tuomitsee teot.

Jotta homoseksuaalinen ei rikkoisi Herran käskyjä, hänen olisi parempi elää selibaatissa ja naimattomana.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti