perjantai 26. elokuuta 2016

Hiukset ovat naisen huntu

Päätelkää itse, onko naisen sopivaa rukoilla Jumalaa avopäin. Opettaahan jo luontokin teille, että pitkä tukka on miehelle häpeäksi mutta naiselle kunniaksi. Pitkät hiukset on annettu naiselle hunnuksi. (Ensimmäinen kirje korinttilaisille, jakeet 13 - 15).

Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis. (Ensimmäinen Pietarin kirje 3, jakeet 3 - 4).

Näissä Raamatunlauseissa siis selvästi sanotaan että naiselle hiukset ovat huntu. Naisen ei siis tarvitse peittää päätään huivilla tms. kun rukoilee. Kaikkivaltias Herra tykkää että naisella olisi pitkät hiukset ja että ne mielellään saisi hulmuta vapaana. Naisen ei ole Herran mielestä sopivaa leikata hiuksiaan pois mutta Hän kyllä ymmärtää ne tapaukset jossa hiukset lähtevät syöpä- tai muun sairauden takia.

On kokonaan eri asia suojata päätään ja hiuksiaan auringonpaahteelta ja pakkaselta yms. Eli talvella voi vetää pipon päähän ja kesällä lippalakin silmille.

Pukeutumisella ei tarkoiteta päällämme olevia vaatteita, vaan Raamatussa vertauskuvauksellisesti puhutaan "hengenvaatteesta" eli meidän ajatusmaailmasta, mielestämme. Meidän ajatusmaailman tulisi olla puhdas eli meidän ei pitäisi ajatella mitään pahaa.

Rukoillessamme me voimme Herran Jeshua Messiaan nimessä käskeä pahoja ajatuksia antavia pahoja henkiä poistumaan meistä. Ja jos ei itse osaa rukoilla, niin aina voi lähettää esirukouspyynnön. Esirukouspyyntöjä voi lähettää nimettömänä esim. seuraavien sivujen kautta

 http://www.kotisatama.net/fi/rukous/rukousaiheet.php
 http://sansa.fi/esirukoukset/
 http://www.pelastusarmeija.fi/palvelut/esirukous

sekä oman tai minkä tahansa seurakunnan nettisivulla olevan "rukouspyyntö" / "palaute" -lomakkeen kautta. Esirukouspyynnön voi lähettää useaankin paikkaan sillä mitä enemmän rukoilijoita, sitä väkevämpi voima pahuutta vastaan.

Lopullisesti me pääsemme pahanvallasta eroon kun Jeshua Messias, Ihmisen Poika, tulee takaisin.

Hän, joka todistaa tämän, sanoo: "Tämä on tosi, minä tulen pian." Aamen. Tule, Herra Jeesus! Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. (Johanneksen ilmestyskirja, jakeet 20 - 21).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti